Det slog mig just vad konstigt det är med namn på mat. En del saker heter något som lurar en att tro att maten är god trots att den inte är det. Andra livsmedel kan heta något som låter jättekonstigt eller till och med direkt äckligt, men är jättegoda. Ta till exempel Gubbröra. Gubbröra på knäckebröd är ju bland det godaste som finns, men ärligt talat; det låter ju inte klokt. Även om namnet rimligtvis borde avslöja att det är fråga om en röra som gubbar tycker om, kan jag inte hindra min fantasi från att skena iväg.
Å andra sidan har vi apelsinsaft. Om man fördomsfritt smakar på ordet apelsinsaft tycker jag att det låter kanon. Läskande, kall, frisk, på gränsen till syrlig och samtidigt söt! MUMS! Men sen dricker man och blir lika besviken varje gång. Är det bara jag som tycker att det smakar lite blod till exempel? Ett livsmedel som däremot är precis så gott som det låter är pizza tycker jag.
Tummen ner för apelsinsaft!
Tummen upp för gubbröra!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Jag är också lite skeptisk till sjömansbiff. /Peter i ledet bakom
SvaraRaderaHur är det med Herrgårdsakvavit? Gör den skäl för sitt namn?
SvaraRaderaHerrgårdsakvavit smakar inte så gott som det låter. Såvida man med Herrgård syftar på osten Herrgårdsost, som man lite slarvigt har valt att förkorta "Herrgård-". I min mening smakar nämligen Herrgårdsakvavit som gammal härsken ost.
SvaraRaderaSjömansbiff låter jätteäckligt, men är ganska gott. Ett bar exempel!
Apelsinsaft är gott. Helst på vintern, varm från termos. Sen heter det "bra exempel" ;)
SvaraRaderaHe he! Det är helt riktigt. "Bra" exempel heter det. En olycka händer så lätt. Solen har ju som bekant också fläckar. Min chef annonserade för inte så länge sedan om att vi hade billig "dödtunga" i butiken till försäljning. Otroligt klantigt!
SvaraRaderaMen du har fel i en sak - Apelsinsaft är vidrigt!