Välkommen!


Tycker eller undrar du om någonting som har att göra med mat från havet? Har du problem med ett recept som inte funkar? Om inte jag kan hjälpa dig kanske någon annan läsare kan.
Skriv eller kommentera.


söndag 22 augusti 2010

Gott just nu!


Just nu vill jag rekommendera:

STEKT GÖSFILÉ MED KANTARELLPYTT OCH KNAPERSTEKT RÖKT SIDA.

Det är säsong för mycket just nu. Samtidigt som vattenskidåkarna slutar åka på Mälaren, ökar tillgångan på färsk mälargös. Stek byxade, enkelpanerade filéer i rapsolja. Servera med palsternacka-, rödbets- och kantarellpytt, med mycket persilja och finahackad gullök. Strö över lite knaperstekt rökt sidfläsk. Jag kan varmt rekommendera sidfläsket från SKEBO (Säljs i Saluhallen, Uppsala) Det smakar verkligen rökt och har verkligen blivit rökt till skillnad från mycket annan tramsig skitbacon!


Tillgången på kantareller i Uppland lär tydligen vara sådär, men i Sörmland finns de i abundans.

1 kommentar:

  1. Ni kanske undrar vad man skall ha får sås? Det behövs ingen sås. Om ni måste ha sås skall ni satsa på en getostcreme eller bara lite grovkornig fransk senap. Så det så!

    SvaraRadera